BYK_83 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Jadąc ostatnio w stronę Krakowa zauważyłem że świeci się kontrolka ogrzewania tylnej szyby próbowałem wyłączyć ale kontrolka nadal się świeciło. Po przejechaniu kilku kilometrów zgasła, z ciekawości włączyłem i wyłączyłem i wyglądało na to ze wszystko jest ok. W drodze powrotnej była podobna sytuacja tylko że tym razem po wyłączeniu sie kontrolki próbowałem włączyć i niestety teraz nie da się włączyć. Bezpiecznik sprawdzałem i jest dobry. Jak ktoś miał podobny problem albo wie co to może być to proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Po przejechaniu kilku kilometrów zgasła, Tu nie o kilometry chodzi tylko o czas. Ogrzewanie tylnej szyby wyłącza się samoistnie po 15 minutach. Co do pozostałych objawów, przypuszczam, że to albo sam wyłącznik, albo przekaźnik ma jakieś niedomagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BYK_83 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Dzięki dzisiaj rozbiorę jak narazie przełącznik bo z tego co czytałem to dostęp do przekaźnika jest kijowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Witam. Dziś niestety pojawił się u mnie problem z kontrolką długich świateł. Otóż kontrolka wcale nie świeciła po włączeniu świateł więc pomyślałem - żarówka do wymiany. No i wymieniłem. Po wymianie okazało się że kontrolka świeci się po włączeniu świateł pozycyjnych a gdy włącze długie światła to kontrolka gaśnie, zgasze długie to kontrolka zapala się.... Co się stało.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Kostka przy liczniku brązowa lub czarna do sprawdzenia piny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 No ale co tam sprawdzać, zdejmuje kostkę czrną, 3 pin i ruszam za kabelek to rusza się ta blaszka, psiknąłem wd ale to nic nie dało. Co z tym zrobić.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Po doginać piny wtyczka jest rozbieralna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Faktycznie.... można podoginać te piny. No ale można to zrobić bez rozbierania kostki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Można igłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 To nic nie daje :) A mogło być tak, że wywieniając tą żarówkę od kontrolki, wiadomo gorąco w samochodzie, spocone ręcę i gdzieś dotknąłem tych ścieżek między kontrolkami, z tyłu za zegarami i gdzieś zwarcie się robi.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 To zostało poprawić połączenia przewód-konektor lub wymienić kostki/konektory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 a w jaki sposób konektory miałyby się zużyć że treba ich wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Konektory to nie są bo źle kontaktujący nie powodował by to świecenia innych kontrolek, spocona ręka też raczej nie. Sprawdź masę przednich lamp, u mnie było (jeśli dobrze pamiętam) podobnie jak zapomniałem ją podłączyć po robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi