nikus1984 Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 (edytowane) Witam wszystkich na forum, od momentu gdy moje auto wróciło od lakiernika mam problem z działaniem szyb w prawych przednich i tylnych drzwiach w scenicu III z 2009roku. Otóż z miejsca kierowcy gdy chcę podnieść bądź opuścić prawą przednią szybą to muszę naciskać guzik od prawej tylnej szyby, i odwrotnie chcąc otworzyć prawą tylną muszę nacisnąć przycisk prawej przedniej. Według lakiernika stało się to w momencie wymiany prawych drzwi przednich i tylnych, ze względu na zbyt głębokie przytarcie, została na chwilę podłączona elektronika zakupionych drzwi i prawdopodobnie są od wersji angielskiej. Z powrotem została założone europejskie okablowanie ale problem pozostał. Gdy naciskam przyciski na prawych drzwiach to wszystko działa prawidłowo. Proszę o pomoc w przywróceniu prawidłowego działania. Pozdrawiam Edytowane 10 Października 2016 przez nikus1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Aż nie możliwe ale , clipem powinno dać się zrobić konfigurację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotis Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Na moje to ktoś, nie wiem z jakiego powodu, próbował wyjąć sterowanie szyb z lewej przedniej tapicerki (czyli tej od kierowcy) i przez przypadek wyszarpnął piny z wtyczki. Jeżeli włożył je nie tak jak były to tak się może dziać, ale to tylko hipoteza, być może faktycznie coś poknociło się w sterowniku szyb ale przecież jeżeli były drzwi od wersji angielskiej to mógłby być problem prawe - lewe, a nie przód tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikus1984 Opublikowano 14 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 raczej nie było takiej sytuacji żeby coś było uszkodzone mechanicznie, raczej problem tkwi w sterowniku, oprograowaniu..... Prawdopodobnie czeka mnie wizyta w serwisie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Weź kogoś z clipem niech Ci konfigurację wykona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi