bigos11 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) Cześć! W mojej megance postanowiłem wymienić radio. Mam jednak problem z podłączeniem, ponieważ kostki które pasowały do starego radia niestety nie pasują do nowego (są trochę za duże) oraz wejście od anteny też jest trochę inne. Poniżej zdjęcia kostek i kabla od anteny oraz wejścia do nowego radia. W zestawie z nowym radiem otrzymałem kostki pasujące ale musiałbym podłączać kable od początku. Chciałbym się zapytać o poradę jak najłatwiej mógłbym to zrobić :)? Do anteny też mam odpowiedni kabel ale to musiałbym go jakoś poprowadzić do samej anteny. Może jest to możliwe zrobić prościej przez odpowiednie przejściówki/adaptery? Edytowane 13 Października 2016 przez bigos11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_SiDoR_ Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Wtyki powinny pasować, sprawdź jeszcze raz. Wtyk anteny utnij i przylutuj nowy ze sklepu pasujący do Twojego radia, koszt kilka zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Od spraw Car-audio mamy odpowiedni dział. Można kupić odpowiednie wtyczki lub przejściówki, zarówno do podłączenia radia/głośników oraz anteny. U mnie takie rzeczy można kupić w sklepie elektronicznym lub sprzedającym CB-radia. Przenoszę w odpowiednie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos11 Opublikowano 13 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 1. Jeśli chodzi o tę anteną to nie wystarczy kupić po prostu taki wtyk? http://sklep.rms.pl/redukcja-antenowa-adapter-iso-din-ks40010?gclid=CIix98jU188CFU6eGwod1jgFjg ?? 2. Z tymi kostkami to jest gorzej bo niestety to co mam już w samochodzie są ciut większe niż wejście w radio. Typ ten sam ale po prostu obudowa jest ciut większa i nie wchodzi. Istnieje takie przejściówki tych kostek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_SiDoR_ Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Taki wtyk antenowy załatwi sprawę, tak jak pisałem, tamten utnij a ten przylutuj. O przejściówki zapytaj w sklepie z elektroniką lub car audio coś pewnie mają na stanie, choć ja się dziwię, że nie psują. U mnie pasowało bez zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Jak utnij? Nic nie trzeba ucinać, kupujesz przejściówkę do gniazda anteny i wszystko łączysz ze sobą...po co to ciąć? Co do przejściówki ISO to spokojnie kupisz w każdym sklepie chociażby z car audio, a i na alledrogo też bez problemu. Ja do swojego radia Sony miałem już od razu dołączoną taką przejściówkę, kostki z Megane I oryginalne faktycznie nie pasowały, jest drobna różnica. Przelotka anteny też była w zestawie, nic nie ciąłem i nie lutowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_SiDoR_ Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Każda przejściówka to niepotrzebne połączenie i strata jakości sygnału. Ja kupiłem wtyczkę i przylutowałem i jest ładnie i pięknie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 A ja dzięki temu, że nie lutowałem mogłem w 30 sekund powrócić do oryginalnego radia gdy sprzedawałem samochód :D Ale spoko, rozumiem ideę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_SiDoR_ Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Masz rację, łatwość powrotu do oryginału ważna sprawa, cóż jak będę sprzedawał to kolejny właściciel będzie miał fajnie grające radyjko. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos11 Opublikowano 13 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 A zarzuciłbyś przykładowy link do allegro z tą przejściówką ISO? To będę wiedział czego szukać mniej więcej :) Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi