pielgrzym1965 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 witam, mam pytanie ,czy jest to normalne że akumulator pada gdy czyszczę auto , a w tym czasie gra radio czas czyszczenia około 2 godz. proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 to są ostanie chwile tego akumulatora. Ale może dla pewności podładuj go z zewnętrznego źródła(prostownik na całą noc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaviaseq Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 sprawdź też regulator napięcia bo akumulator może być najzwyczajniej niedoładowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pielgrzym1965 Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Witam akumulator ładowałem , gdy użytkuje samochód normalnie jest wszystko ok tylko gdy jest zgaszony silnik i gra radio dłuższy czas już nie mogę odpalić , może alternator za słabo ładuje , mam jeszcze PUNTO i gdy dodam gazu to minimalnie widać że światło robi się jaśniejsze , a w SCENIC-u tego nie widać, czyli będę musiał odwiedzić elektrykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 podepnij miernik do akumulatora na zgaszonym silniku i odczytaj wartość napięcia potem odpal silnik i sprawdź napięcie na biegu jałowym(coś zawsze ponad 13V) a następnie dodaj gazu i też zobacz czy napięcie dochodzi do magicznych 14,4V i nie więcej. będziesz wiedział czy warto wydać kasę na elektryka bez potrzeby. zresztą z samego akumulatora możesz odczytać przez ile godzin może oddawać daną ilość prądu. np. dla akumulatora 45Ah jest to że może odawać prąd o wartości 4,5A przez 10godzin i jest to do całkowitego rozładowania akumulatora. Na moje oko to koniec akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi