kosak Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Witajcie, potrzebuje w megance II 1.6 16v 82 kW rocznik 2007 wymienić sprzęgło. Nie wiem jakiego producenta wybrać. Mam do wyboru:SACHS 50zł, LUK 430zł, Valeo 475zł. Podane kwoty to cena za komplet-sprzęgło plus łożysko hydrauliczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graffy Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Jak dla mnie Valeo, z tego co pamiętam produkują dla Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetryk Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Wszystkie trzy firmy są równorzędne,w zestawie łuk a najprawdopodobniej będzie sprzęgło po regeneracji..Nie zapomnij o wymianie simera z tyłu wału i na wałku wejściowym do skrzyni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosak Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Dziękuje wszystkim za odpowiedź i pomoc. Już odebrałem samochód i jak na razie jeździ. wybrałem sprzęgło z łożyskiem firmy valeo-koszt 470 zł. Niestety łożysko musiałem wymienić na firmy LUK(210zł). Dodatkowo wymieniłem skrzynie biegów na po regeneracji-firma z zagacia frans auto-polecam, koszt 1299zł, olej do skrzyni 120zł, poduszka pod silnik (100zł). Koszt wymiany skrzyni i sprzęgła w warsztacie "dobry mechanik" na ul zbrojarzy w krakowie to 300zl. pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 A jaki przebieg miałes że rozwaliłeś skrzynię biegów i sprzęgło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi