rower101 Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Ostatnio zaliczyłem taką wyrwę w jezdni, że konieczna była laweta i naprawa dwóch felg. Na szarpakach wyszło, że pojawił się lekki luz na prawym sworzniu, więc musiałem go wymienić - tym bardziej, że z takim uszkodzeniem nie ma sensu robić geometrii, a po takich przygodach jej kontrola wydawała mi się absolutnie konieczna. Tutaj przechodzę do właściwej części opowieści - na kontroli geometrii po naprawie, na wydruku wyszły jakieś kosmiczne wartości pochylenia osi sworznia zwrotnicy. Wszystko idealnie widać na dołączonych zdjęciach - dla porównania zamieszczam wydruk z sierpnia 2015, gdy przywiozłem auto do Polszy (było to 49 tys. km temu). Można łatwo zauważyć, ze pomimo dziwacznego POSZ, pochylenie koła wychodzi poprawne - czy to w ogóle jest możliwe, skoro jedynym możliwym do regulacji parametrem w Megane jest zbieżność z przodu? Panowie, co mylicie o tym wszystkim, co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basset Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Prawdopodobnie uległ skrzywieniu wahacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi