Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Stukanie w przednim zawieszeniu. POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Będę robił sam bo do mechaników już nie mam siły. Ludzie z przypadku.

To raczej nie zacisk bo w między czasie wymieniałem tarcze i smarowałem prowadnice zacisku i nic się nie zmieniło.

Stukanie czuć na kierownicy tak się przenosi.

Chyba wyjmę lewy łącznik stabilizatora i przejade się bez niego. Może coś się wyjaśni.

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.9 -Prezes

stwierdzam iz fora sa potrzebne ....ale formy toczacych sie rozmow sa nie zrozumiale malo zwiazane z waga tematu, male stwierdzenie ..

a wiec w temacie stukania podobny mam problem spawdzone zawieszenie wachacze wymienione i okazalo sie iz problem jest w maglownicy to ona podobno w tych maganach pada

ale nikt serwis -dwa warwsztaty nie potwierdzili na 100 %

z podobym problemem borykal sie kolega po przebiegu 120 tys zdecydowal sie na wymiane pomoglo ...

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 -Prezes

• 1 miesiąc temu...

U mnie też stukało w Scenic II 1,9 DCI. Okazało się że filtr paliwa wypiął się z mocowania i uderzał o wszystko dookoła. Czy to filtr, można sprawdzić po otwarciu maski, wsuwając dłoń od góry przy prawym błotniku (będzie się coś luźno ruszało – nie widać tego). Najlepiej jednak brykę na lewar, zdejmujemy prawe przednie koło oraz przednią część nadkola (nadkole składa się z dwu części). Wyciągamy spinki (chyba 5 – jeżeli zrobimy to ostrożnie będzie ich można użyć powtórnie) i chyba odkręcamy jednego wkręta. Po poluzowaniu i wyjęciu nadkola widać na wprost filtr. Jeżeli się wypiął trzeba go wsunąć od góry w szynę mocującą. Składamy w odwrotnej kolejności. Zajęcie na ok. 30-40 minut. Pozdrawiam.