Miodek Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) Witam wszystkich. Ostatnio moja meganka mnie zawiodła . Posiadam megane coupe 1.6 16V 1999. Wiem, że jest pare takich postów ale żaden nie wygląda tak jak mój bo czytam forum 3 dzień Ostatnio kobietka wpadła na pomysł, że wypijemy sobie winko wieczorem. Siadłem do meganki ujechałem z 500m i samochód nagle zgasł. Nie pomogły pieszczoty i prośby. Rozrusznik kręcił elegancko ale nie odpalał. Sprawdziłem bezpieczniki i są oki. Pompka paliwowa wydaje bzzz jak zawsze. Pomyślałem, że to rozrząd ale pasek nie pękł a do kolejnej wymiany zostało30 tyś km. Zadzwoniłem po szwagra i zcholowaliśmy megi. Pojechałem na majówkę z ciężkim sercem i tam wpadłem na pomysł, że immobilajzer mi sie rozkodował. Wróciłem z Pienin odpalam drugim kluczykiem i megi daje znaki życia. Niestety jak po piątym zawale to wyglądało. Odpalałem samochód łapał 500-3000 obrotów i tak skakał a później gasł. Pobiegłem po druga parę kluczyków i tez odpaliłem nimi. W pewnym momencie wsiadłem do samochodu i zrobiłem z 4 rundki wokół bloku i samochód odżył. Normalnie chodzi, zbiera się jak zawsze i nawet odpala za każdym razem. Nie chcę nim jeździć bo napewno coś jest nie tak. Może ktoś miał coś takiego albo zna dobrego mechanika w Warszawie. Ja mieszkam na Pradze. Z góry dziękuje za pomoc :cry: Edytowane 26 Lipca 2011 przez Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Moze masz poprostu lewe paliwo albo wode w ukladzie. Zacznij moze od wymiany filtra paliwa, robota na 10 minut a koszt niewielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiker Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 W Warszawie mogę ci polecić warsztat na modlińskiej. Jest on na przeciwko urzędu gminy Białołęka. Jest on obok komisu samochodowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ziebice1 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Zacznij moze od wymiany filtra paliwa, robota na 10 minut a koszt niewielki. A gdzie jest ten filtr zlokalizowany?? Bo ja za diabła nie mogę go znależć :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Miałem podobnie pomogło przeczyszczenie złączki od czujnika położenia wału, a potem czyszczenie samego czujnika, Filtr paliwa masz na przewodzie paliwa przy samym baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Ech !!! i nie wyzywaj poczciwej Megi od żabojadów,bo tak nie przystoi!to piękny i nie zawodny samochód jest Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miodek Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Filtr paliwa wymieniony. Powiem wam, że dzisiaj pojechałem nią do pracy i wszystko gra. Jak to mówią zakochani ludzie "Czas leczy rany" i moja megi ożyła. Aloe i tak muszę udać się na komputer do jakiegoś warsztatu. Dziwny traf, że nic nie robiłem z nią a ona odżyła. Myslałem żeby teraz na poczekaniu odpiąć klemę minusową na 24h i zrobić swojski reset komputera bo nie mam czasu jechać w tym tygodniu do warsztatu ale boje się że mogę wykasować w ten sposób jakieś błędy i po podłączeniu pod komputer czegoś mi nie wykaże. Koledzy a nie znacie jakiegoś warsztatu przy grochowskiej. Bo kumpel tam kiedyś był z peugotem 306 s16 i mówił, że jego wózkiem zajeli się bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi