qbass85 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Witam Posiadam Grand Scenic III 2012 r.. Kilka dni temu jakiś miły kierowca zostawił mi ślad pęknięcia na zderzaku (oczywiście uciekł) oraz połamał zaczep od lampy LED (chyba dolny zaczep) i teraz światło krzywo świeci. Muszę dostać się do tego światła ... i teraz pytanie czy dostanę się do niego bez ściągania zderzaka? W załączeniu przesyłam wersje zderzaka jaką posiadam. Proszę o pomoc. Dziękuje i pozdrawiam Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotis Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Możesz spróbować zdjąć dolną osłonę zderzaka. Jest przykręcana z tyłu wraz z osłoną pod silnikiem i są 2 wkręty po bokach łączące cały korpus zderzaka wraz z osłoną. Następnie należy ją wyhaczyć ciągnąc delikatnie do tyłu. Jak zdejmiesz osłonę to myślę, że dojdziesz bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass85 Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Dzięki za podpowiedź. Muszę gdzieś podjechać na podnośnik i spróbować, bo tak z pozycji leżącej to chyba nie dojdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotis Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Masz rację, z pozycji leżącej na ziemi jest to do zrobienia ale ciężko. Aha, i jeszcze jedno. Te wkręty o których pisałem są chyba wkręcane od góry (czyli jak by od środka zderzaka), więc nie wiem czy nie trzeba odchylić przednich elementów nadkoli. Z kanału czy podnośnika zrobisz to w parę minut. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass85 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Jednak ciężko się dostać świateł LED z pod zderzaka. Żeby nie połamać plastików najlepiej zdemontować zderzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi