wywar Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Witam Ostatnio pod marketem nie mogłem zamknąć drzwi kierowcy, okazało się że nie chowa się bolec w zamku który zachodzi na ucho w karoserii. Obecnie przed zamknięciem drzwi wciskam go ręcznie kluczami :( Niestety jest to uciążliwe - czasem zapominam, porysowałem drzwi od środka itp. itd. Jak wyjąć zamek i czy da się ten bolec naprawić, czy trzeba kupić nowy/używany zamek? z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Trudno załapać o jakim bolcu piszesz.. Przy drzwiach jest tylko hakowy zatrzask, który zamyka się na 2 razy, a przy karoserii ucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wywar Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 O ten hakowy mi chodzi - powinien wchodzić do środka w dół (przekręca się) a u mnie zostaje w górze (jakby był zamknięty) po otwarciu drzwi, przez co uderza w ucho :( zamiast zatrzaskiwać się na nim Muszę go ręcznie wcisnąć w dół smarowanie WD 40 nic nie dało załączam zdjęcie (poglądowe z internetu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) też mam "zdjęcia poglądowe" tego elementu zrobione przy innej okazji.... Z tego co opisujesz to w zamku zepsuł się jakiś drobny element, (zapadka) która hak przytrzymuje w pozycji otwartej. Zamek teoretycznie jest nierozbieralny. A nawet jak go otworzysz (jest to możliwe) to nie dostaniesz części zamiennych. Na szczęście już za kilkanaście złotych zakupisz używkę. Mam gdzieś taki z wymiany w sceniolu syna, z zepsutym silniczkiem. Niestety to jest prawy przedni i częsci nie pasują. Zwróć jednak uwagę ile pinów masz we wtyczce. Te najtańsze zazwyczaj są z anglików z wtyczkami i gniazdami na 6 pinów. Nie są one zamienne z tymi 4 pinowymi. Sama wymiana trwa około 30 minut. Edytowane 9 Stycznia 2017 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi