timomar Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Witam fanów marki :) Mam taki termostat w mojej reni Wzrosło mi ostatnio spalanie ale początkowo wiązałem je ze EGR - dokładnie z jego zaślepieniem. Nie kleiło to mi się z Waszymi opiniami i po obserwacji auta zauważyłem że bardzo długo się nagrzewa. Generalnie mam blisko do pracy (17Km) ale..jadąc dzisiaj ze względu na pogodę byłem zmuszony jechać wolno - praktycznie na parkingu firmy wskoczyła 3 kreska na tablicy. Wracając przejechałem około 1Km zatrzymałem się i sprawdziłem temp. rury od termostatu do chłodnicy - była już letnia ( -8C na zewnątrz ) więc pewnie jeżdżę na otwartym obiegu i trzeba wymienić, no właśnie czy jestem zmuszony kupić całość czy jest możliwość wymiany w obudowie samego termostatu.Jeśli tak to jaki kupić, na co zwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Kup VERNET do takiego silnika jaki masz, bo nie wiemy jaki model silnika masz. Ja w 1,5 dCi 101 KM miałem taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timomar Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Poprawiłem profil ;) @mrarek a środek czyli sam termostat nie występuje osobno jako ,,wkład''? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Nawet jakby występował sam wkład, to w całości masz jeszcze nowy czujnik i odpowietrznik + nowe uszczelnienie. Kpl. termostat kosztował chyba ok. 150 PLN. Nie chciałem dziadować i zmieniłem całość. BTW - skoro masz taki sam silnik jak ja miałem, to powinieneś mieć termostat z mojego zdjęcia, a Ty masz inny. Edytowane 18 Stycznia 2017 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timomar Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Dziaduje bo mnie renia w tym miesiącu trochę kosztowała ( kompletne hamulce, turbina i inne ,,pierdoły ) :) chyba na narty nie starczy :) /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Słusznie zauważyłeś że mam inny termostat, parę lat temu renia zrobiła mi suprise i pozbyła się panewek :) silnik jest z przekładki, ta stercząca rurkę ma zaślepioną. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ VERNET rozumiem to kompromis cena /jakość ? /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Jaka temp. otwarcia jest w oryginale ? Bo zamienniki maja różną. Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 19 Stycznia 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 W Inter Cars VERNET w detalu kosztuje 77,11zł Temperatura otwarcia 83C Oczywiście kompletny z obudową, czujnikiem. Ja przy wymianie rozrządu i płynu profilaktycznie wymieniłem, ale podobnie jak kolega mrarek kupiłem oryginał za ok 150zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 VERNET jest OK. Kup cały, nie jest tak źle z ceną: http://salko.pl/587-termostaty?fpc1=57&fpc2=2849&fpc3=3&fpc4=1365&fpc5=216&fpc6=0 http://esamochodoweczesci.pl/czesci-samochodowe/wyniki-wyszukiwania,12-8200400554.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timomar Opublikowano 19 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) A czy czujniki są tylko 4 pin? @omega dasz linka do termostatu w tej cenie - nie mogę namierzyć na Inter Cars. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez timomar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi