0cool Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 U mnie też pierw skrzypiało a potem już biło, ale to był ten łącznik z tyłu. Wymiana, o ile masz kanał to kwestia kilkunastu minut. Koszt - w moim przypadku niecałe 50 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 czy możliwe że przyczyną tego skrzypienia jest właśnie ta poduszka olejowa od skrzyni biegów, która znajduje się przy rozrządzie? A od kiedy skrzynia biegów jest przy rozrządzie? :D Chodzi Ci zapewne o prawą poduszkę silnika przy rozrządzie, dostępna spod maski, poduszka skrzyni dostępna jest od spodu auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_wieleb Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 :D średni jestem w te klocki ; ) istnieje możliwość sprawdzenia tej poduszki bez konieczności jej wymiany (gdzieś pomacać, czymś potrząsnąć)? Czy muszę ją wymienić, żeby później stwierdzić czy to właśnie była przyczyna mojej irytacji(lub ewentualnie wyrzucić pieniądze w "błoto" i dalej szukać)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezior85 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Nie wiem czy to rozwiązanie będzie adekwatne do Twojego typu silnika, ale tutaj kolega z forum przedstawił jak można zweryfikować jakość poduchy -> DLA SILNIKA 2.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi