dobry10 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum i proszę o pomoc. Mam problem z układem hamulcowym od kilku miesięcy. Zaczęło się od "wpadającego" pedału hamulca , Pojechałem do mechanika i stwierdził że należy wymienić klocki hamulcowe (rzeczywiście były do wymiany). Po wymianie klocków był spokój ok miesiąca. Znów pojawił się problem "wpadającego" pedału hamulca. Wizyta u mechanika - odpowietrzenie całego układu. Po 2 tygodniach powtórka z rozrywki (dodam że płynu hamulcowego nie ubywało i nie było żadnego wycieku) ponowne odpowietrzenie całego układu. Następne 2 tygodnie i znów to samo . Zapadła decyzja o wymianie pompy hamulcowej . Po przejechaniu 350 km i 15 dniach od wymiany pompy usterka powróciła (płynu hamulcowego nie ubywa i nie ma żadnego wycieku). Ręce opadają. Mechanik proponuje wymianę pompy ABS (która jak się okazuje jest piekielnie droga a używanej do tego modelu nie można namierzyć). I teraz pytanie do szanownego grona forumowiczów czy ktoś miał już podobny problem .Czy pozostaje mi tylko wymiana pompy ABS. Proszę o pomoc w tej sprawie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 A wymieniałeś płyn hamulcowy? Albo wiesz, kiedy był wymieniany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjmag Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Wysprzęglik skrzyni biegów przypadkiem nie jest zespolony z układem hamulcowym, bo raczej sprzegło masz hydrauliczne, jeżeli jest tak jak podejrzewam bardzo możliwe że podcioga na wysprzęgliku lewe powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobry10 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) A wymieniałeś płyn hamulcowy? Albo wiesz, kiedy był wymieniany? Przy każdej wizycie u mechanika płyn był wymieniany na nowy Dodano: 21 sty 2017 - 14:11 Po co mnie przedrzeźniasz Szczerze powiedziawszy to nie wiem czy sprzęgło mam hydrauliczne czy nie . Mógłbyś mi podpowiedzieć jak to sprawdzić ? Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 26 Stycznia 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi