dragonexp Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Witam, potrzebuję pomocy, a mianowicie w moim scenicu są reflektory bi ksenonowe i nie działające spryskiwacze lamp. Jaką może być przyczyna?, dysze nie wysuwają się, zero reakcji. Pomijam już spryskiwacze szyby które są tragiczne, ale wyczytałem tu na forum że od kangoo powinno dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Pompkę od xenonów sprawdziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Jeszcze nic nie sprawdzałem bo myślałem że to takie nakładki, dopiero dziś kolega mnie uświadomił że mam spryskiwacze. Nie wiesz czy lampy i szyba są spryskiwane z jednej pompki? Ewentualnie jak sprawdzic pompke, czy trzeba ściągnąć zderzak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotis Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Powinny być w zbiorniku płynu do spryskiwaczy 2 pompki. Jedna obsługuje spryski szyb przód i tył a druga spryski ksenonów. Żeby się do nich dostać musisz najlepiej zdjąć prawe przednie koło, zdjąć przednią część nadkola i będziesz miał zbiorniczek na wierzchu. Jeżeli masz w zbiorniku jedną pompkę to znaczy, że coś było kombinowane i masz zbiornik nie od tej wersji. Tu masz link jaki powinien być zbiornik: http://allegro.pl/scenic-iii-2010-zbiornik-spryskiwaczy-pod-xenon-i5974021694.html#thumb/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Przede wszystkim trzeba sprawdzić czy jest płyn wlany do pełna i czy lampy są włączone, wtedy dopiero powinny działać spryski lamp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) Przy uruchomionych kseonach urućhom spryskiwacze, obserwuj czy 2 pompki (silniczki) pracują. Jeżeli od świateł silnik działa i nie pompuje to tłoczek wysechł i ruszyć nie może. Edytowane 10 Lutego 2017 przez lufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi