Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Mokra podsufitka w kombi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

wszystkich

to moja 4 Renault w życiu no i dużo pracy mnie czeka

ale do rzeczy

auto mam 2 tygodnie dzisiaj myjnia i widzę że mam mokrą podsufitówkę w bagażniku myśle że woda dostaje się gdzieś relingami ? co o tym sądzicie

czy Megane kombi ma jakieś odpływy z dachu czy tylko mocowania religów przez blachę dachu ?

foto w załączniku

post-8600-0-34023000-1487266360_thumb.jpg

post-8600-0-25500400-1487270733_thumb.jpg

post-8600-0-79194100-1487271034_thumb.jpg

Edytowane przez lupo79

witam

Jakoś wszystko tam wygląda na oryginał, a więcej wody z lancy dawałem na maskownice w których montowane są relingi.

Dodano: 16 lut 2017 - 20:15

Jak patrze na dach bez relingów to otwory w dachu są tylko od anteny, a do mocowania relingów są przyspawane śruby tak więc gdzie ta woda się dostaje..?? hm

Chyba zrobię tak że zakleje taśma mocowanie anteny i wodą będę lał po runience od relingów jak się woda pojawi tzn że leci otworami gdzie jest montowany reling

Dodano: 17 lut 2017 - 17:01

witam

temat w połowie rozwiązany, woda przeciska się przez plastikowe korki w które jest wcisnięta listwa maskownica pod relingami, na foto widać to mocowanie od dołu.

a teraz pytanie czy ktoś z Was już demontował relingi ? jak się zabrać żeby nie ciekło jeszcze bardziej i czegoś nie połamać <piwko>

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!:

Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!:

Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!:

Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;)

Trochę szacunku dla czytających. -Prezes

post-8600-0-19347800-1487346723_thumb.jpg

post-8600-0-24777400-1487346951_thumb.jpg

post-8600-0-09521400-1487347110_thumb.jpg

Edytowane przez Prezes