muniak.konrad Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 (edytowane) Kupiłem do samochodu tablet Lenovo i teraz tak. Ładuję go z sieci jest ok. Ładuję go z ładowarki samochodowej, używam Janosika lub google mapa, to szybciej się rozładowuje niż ładuję. Próbowałem już i tanich i drogich ładowarek. Wszystkie wyjście do 2 amper. Teraz mam ładowarkę Samsunga do szybkiego ładowania i to samo. Próbowałem na innych tabletach i nie idzie ich naładować. Telefon i owszem lądują się prawidłowo. Mieliście taki przypadek? Edytowane 21 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Jaki jest pobór prądu tego Lenovo? Musi być dobra ładowarka z prawdziwymi parametrami wyjścia 5V, 2/3A najlepiej z zapasem. Dodatkowo dobry kabelek, czym krótszy tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muniak.konrad Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Tyle że w domu ładuję ładowarką 1A i wszystko działa. Oglądam film i się naładuje w tym czasie. Kupię jeszcze mocniejszą ładowarkę sprawdzę to jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Ale w domu nie używasz Yanosika i AutoMapy, dlatego 1A wystarcza. Jakich ładowarek używałeś w aucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 To chyba nie jest problem ładowarki samochodowej. Ja temat rozładowywania się smartfonu w czasie pracy nawigacji już ćwiczyłem. Też podejrzewałem ładowarkę samochodową, aż do momentu jak zrobiłem doświadczenie w domu, podpiąłem smartfona do ładowarki sieciowej i zostawiłem go włączonego z nawigacją , BT i transmisja danych. Tak jak to mam w aucie. Oczywiście ekran też cały czas się świecił. I okazało się , że pomimo podłączenia do ładowarki smartfon tracił procenty naładowana baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Miałem ten sam problem w samochodzie, ładowarka musi być mocna owszem, ale kabel robił swoje, zmieniłem na kabel od tableta oryginalny i zaczęło ładować wszystko fajnie, tak więc nie powinno się tak dziać, próbuj różne kable, może w tym tkwi problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Wszystko zależy od kabla i ładowarki/usb. Mam tableta samsung który ładuje się na kablu usb w aucie ale na zwykłej ładowarce nie daje rady. Tak jak już tu wspomnieli wszystko jest zależne od mocy, kup sobie pożądaną ładowarkę usb i do niej podepnij oryginalny kabel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muniak.konrad Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 (edytowane) mam kupione coś takiego http://allegro.pl/szybka-ladowarka-samochodowa-samsung-fast-charging-i6189865923.html zmienię jeszcze kabelek bo może on jest winny. W domu też testowałem z google maps. na całą noc na oknie chodziła i bateria na full się naładowała. Edytowane 21 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Pytanie czy to oryginał? Ja kupiłem aukey http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6465034592 i jestem na razie zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Przewód USB raczej będzie problemem, także mogę to potwierdzić. Ja odpalam Yanosika w aucie na swoim telefonie Xiaomi i początkowo używałem starego kabla USB niewiadomego pochodzenia, telefon pomimo podłączenia do ładowarki samochodowej stopniowo się rozładowywał. Na oryginalnym kablu telefon w aucie ładuje się na full i tak zostaje cały czas podczas pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi