maniek1109 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam od jakiegoś czasu mam problemy z odpalaniem kiedy silnik jest zimny, tzn. muszę kilkanaście razy załączać start żeby odpalił i nie zgasł. Natomiast kiedy chcę żeby nie zgasł dodaję gazu i wtedy silnik nierówno pracuje, tak jak gdyby nie palił na wszystkie świece i czuć z wydechu nieprzepalone paliwo to trwa chwile i później wszystko jest ok. Podłączony pod komputer wykazał takie błędy. Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Czyli masz problem ze sterowaniem zaworu zmiennych faz rozrządu. Zacznij od tego co podpowiada komputer i zmień czujnik wałka rozrządu (nie pomyl z czujnikiem wału). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1109 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Czujnik wymieniłem bez rezultatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Problem z odpalaniem jak przy problemach z kołem zmiennych faz. Koło jest zależne od zaworu zmiennych faz, a zawór od czujnika wałka. Dlatego te elementy musisz wziąć pod uwagę w pierwszej kolejności. Oczywiście pamiętaj o takim czymś, że jakiś np. kabelek tez mógł się przetrzeć czy zaśniedzieć, zwłaszcza, że po wymianie czujnika dalej wywala ten sam błąd. Pamiętaj też, że niekiedy nowe części też szwankują, zwłaszcza nieoryginalne. Najlepiej jak byś podmienił zawór zmiennych faz i zobaczył czy pomogło, później niestety do sprawdzenia koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1109 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Ok.dzięki będę sprawdzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi