unhollyseth Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Cześć. Przejrzałem wszystkie tematy dotyczące instalacji dodatkowego gniazdka zapalniczki w bagażniku stricte pod lodówkę. Natomiast chciałbym zrobić coś takiego. W gnieździe zapalniczki mam rozdzielacz - podłączona ładowarka do telefonu oraz zasilanie do kamery samochodowej. Chciałbym dołożyć najlepiej w schowku dodatkowe gniazdo, ale USB ( coś takiego http://archiwum.allegro.pl/oferta/gniazdo-samochodowe-ladowarka-2x-usb-3-1a-12v-24v-i5589022596.html ). Będę tam podłączał tablet oraz czasem drugi telefon - w końcu to rodzinne kombi ;) Nie znam się zbytnio na elektryce, dlatego chciałbym wiedzieć, czy jak podepnę to gniazdo USB pod zapalniczkę to samochód nie wybuchnie? Lub czy muszę zmieniać bezpiecznik na większy? Dziękuję za wsparcie. ------------ Chodziło mi o schowek w podłokietniku. Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez unhollyseth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Bezpiecznik powinien zostać ten sam w module by się inne nie powaliło, ale możesz zaraz przed wpięciem wtyczki do zapalniczki dołożyć bezpiecznik 10A i po łączyć do zapalniczki w tunelu, a kolejne dwa przewody puścić do schowka i tam sobie zrób USB ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi