tymooooooo Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam. Mam problem z moja Megi II phI 1.9 dCi 120km 2003r. Ruszałem ze świateł, wrzuciłem dwójkę , komputer zrobił "pik" auto spadło na 500 obrotów kolejno zgasło i po tym charakterystycznym "pik" wyskoczył komunikat - (zdj) Teraz auto normalnie kręci dopóki nie wyskoczy ponownie ten komunikat . Co to może być? Znalazłem tematy podobne, ale strikte takiego właśnie nie :( W innych tematach są opisane tematy gdzie ludziom wyświetla sie ten kominkat podczas jazdy, a u mnie on właśnie uniemożliwił jazde :( :( Dodano: 25 kwi 2017 - 10:16 Dodano: 25 kwi 2017 - 10:17 Witam. Po podłączeniu pod kompa wyszedł błąd "czujnika obrotów silnika". Mechanik wyciągnął czujnik i okazało się, że jest uszkodzony mechanicznie (coś w niego uderzyło, mechanik sam był w szoku jak to zobaczył). Wczoraj ściągneli skrzynie i okazało sie, że urwał się wysprzęglik który zniszczył dwumase. Tak więc mimo, że dwumas nie dawał żadnych znaków zużycia to zostałem zmuszony do wymiany całego kompletu - sprzęgło, dwumas i wysprzęglik. Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez tymooooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Wrzuć zdjęcia tych zniszczonych części, tylko tak żeby było widać zniszczenia. Jakoś ta teoria mechanika mi nie pasuje aby od wysprzęglika padła dwumasa ze sprzęgłem, no ale różnie to bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymooooooo Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Cześć, dziś odebrałem Megi od mechanika, odkręciła sie śruba mocująca wysprzęglik, a części po uszkodzeniu wyglądają tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi