mi-cha-el Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) Temat wydzielony z innego. Uznałem, że warto to zrobić skoro można to wykonać MaxiEcu. P_r_z_e_m_o Mam pytanie do użytkowników maxiecu, czy ktoś próbował praktycznie dopisać dodatkową kartę do megane II 1.4 PH1 2003r? Podobno oprogramowanie od pewnej aktualizacji to umożliwia, ale to tylko teoria. Jeśli ktoś miał okazję tym sprzętem tego dokonać, niech wypowie się w tej kwestii. Edytowane 4 Maja 2017 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_21 Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) Nie wiem jak w megane, ja dopisywałem nową kartę w grand scenicu II 2005. Czas to kilka min, maxiecu + mpm-com. Potrzebna czysta - nowa karta i stara Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 4 Maja 2017 przez Piotr_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Czy dotyczy to też kart z hands free? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_21 Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Ja dopisywałem nową bez a starą miałem z HF :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Czyli nie wiadomo na 100% czy z HF można też dopisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_21 Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Zapytam tak z ciekawości gdzie dostałeś czystą kartę z HF i ile Cię ta przyjemność kosztowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi-cha-el Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Piotr_21 dziękuje za odpowiedz odnośnie dopisywania dodatkowych kart. Mam jeszcze pytanie odnośnie całej procedury, ponieważ w przypadku clip-a potrzebne są kody, a jak wygląda to w przypadku maxiecu ? I jeszcze jedna sprawa czy interfejs mpm-com + ddt2000 daje więcej możliwości niż zwykły kabel kkl, czyli czy będzie komunikacja po can-ie, która wymagana jest w przypadku meganeII ph I, czy niestety pozostają tylko dedykowane kable? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_21 Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 W grand scenicu II ph 1 maxiecu odczytał kody sam :) Jedyne co miałem to Maxiecu renault + MPMCOM i czystą nową kartę. Z tego co czytałem to ddt2000 i kkl nadają się bardziej do Scenica I Nie wiem może ktoś bardziej obeznany się wypowie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 MaxiEcu radzi sobie z kartami do SC II/M II ale tylko PH1. Z PH2 nie wyciaga pinu. Trzeba mu podać go samemu, a tego nie ma skąd wziąć. To czy to jest zwykła karta czy HF nie robi różnicy. Procedura jest ta sama. Karty czyste HF mam ja jak by co. Pamiętajcie że używanej HF nie da się dopisać ani żadną metodą wyczyścić. Wymiana transpondera niczego nie wnosi w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi-cha-el Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Piotr_21 pytanie odnośnie karty- czy kupowałeś gotową kartę "wyczyszczoną" czy może transponder + lutowani w jakiejś sprawnej używce. I jeszcze jedno maxiecu + mpm-com w wersji dla renault (cena 450zł) czy to jest wersja full dla tej marki, czy może jest okrojona w stosunku do wersji full dla wszystkich Marek (1350zł).Dzięki za konkretne odpowiedzi, ponieważ chcę "zainwestować" w ten sprzęt diagnostyczny i mieć możliwość dodania dodatkowej karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 gdzie dostałeś czystą kartę z HF Nie kupowałem (wiem, ze ciężko dostać), na razie pytam czy jest sens w ogóle jej szukać, jeżeli samemu nie da się tego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_21 Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 mi-cha-el Kupiłem nową kartę na znanym portalu aukcyjnym - chińszczyzna ale w znośnej jakości i niewiele droższa niż u przyjaciół z Chin :) Maxiecu + mpm-com w wersji dla renault (cena 450zł) to jest wersja full dla tej marki + OBD2 dla reszty - sam taką kupiłem Na razie dopisałem kartę, zmieniłem język licznika i skasowałem błąd hamulca :) mireczek01 Ja też nie znalazłem z HF a potrzebowałem 2 to kupiłem zwykłą Z tego co wyczytałem to nie powinno być problemu z dopisaniem nowej karty z HF warunek jest 1 powinieneś mieć nową kartę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Pany man problem i to wielki karta nie zapala samochodu, ale autopilot tak. Czy da się zakodowane kartę clipem żadnej karty? Dodano: 07 cze 2017 - 22:03 Winna byla cewka, pękł zwój i po wymianie wszystko wróciło do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andybasil Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Witam wszystkich. Czy jest możliwe kodować karty renault scenic ii w programie maxiecu lub sdprog? jeśli tak, to jaki interface używać? Dzięki kolegom z góry. Przeniosłem tam gdzie już jest o tym pisane - proszę używać wyszukiwarki przed napisaniem posta - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 z którego roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi