yagut Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Witam kilka dni temu kupilem Renault Megane I z 2000r w dosc dobrym stanie, zastanawia mnie tylko jedna sprawa, wszystkie szyby maja oznaczenia z 2000r natomiast szyba przednia (atermiczna, fioletowa) jest z roku 1999, i tu moje pytanie czy jest to mozliwe aby tak bylo do poczatku zakupu auta w salonie w Polsce czy to np szyba z jakiegos rozbitka? bo przeciez zazwyczaj szyby maja roczniki wyzsze niz data produkcji calego auta jesli ktos cos wymienial.Tak samo jesli chodzi o kolor srebrny metalik mam dziwne wrazenie ze przednie lewe nadkole bylo malowane bynajmniej tak wyglda w sloncu, ale niketorzy twierdza ze to taki urok lakieru (podobnie mialem w Clio rowniez srebrny) dodam tylko tyle ze osoba ktora sprzedala mi to autko to osoba dosc zaufana wiec raczej nie ma mowy o jakims klamstewku. Z gory dzieki za wszelkie opinie i uwagi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 jeśli auto jest np. ze stycznia lub lutego 2000 to może mieli w magazynie szyby z 1999r. to takie montowali, ale warto to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Czy posiadasz klimatyzację w samochodzie? Te szyby były montowane tylko w samochodach z klimatyzacją (bynajmniej w PL). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yagut Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Tak autko ma klimatyzacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 A produkcja? Być może jest tak jak bronius pisze, zazwyczaj jak ktoś "przydzwoni" to nie wstawia już takiej szyby (o wiele większy koszt niż zwykłej), no chyba, że ma kasę albo robią mu to na gwarancji. Posiadasz książkę serwisową? Możesz to śmiało w ASO sprawdzić podając VIN - podadzą Ci historię auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Skoro już kupiłeś auto to po co teraz odgrzebywać i się doszukiwać. Mogłeś na to zwrócić uwagę przed kupnem. Często jest tak, że niektóre części są starsze niż rok produkcji/złożenia samochodu u mnie też tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1szejker Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Rok produkcji szyby nie zawsze pokrywa się z rokiem samochodu. Ja wcześniej miałem od nowości Clio 2003 rok z lipca a tylną szybę i szyberdach z roku 2002. Po prostu tak montują czasem. Nie ma się czym martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWELKA30 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Ja mam zupełnie odwrotną sytuacje. Wszystkie szyby z 99r. a przednia czołowa z 2000r. auto jest z początku 2000r. i również nurtuje mnie pytanie czy ktoś przy tym majstrował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 jeśli samochód jest z początku roku to jest to normalne że szyba może być "rok" starsza. Ja tak mam w Scenicu który jest z marca 2000 a szyby są jeszcze z 99r. Nie tylko Renówka tak robi bo także wiele innych producentów, wystarczy popatrzeć na giełdach, komisach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 U mnie przednia szyba ma w ogóle inny numer niż reszta. Nie wiem czym to jest spowodowane, może tym, że mam tą niebieską a nie zwykłą. Samochód na 100% nie miał wymienianej szyby, bo jest w rodzinie od nowości - więc bym wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi