mieciu1975 Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Witam, mam problem i proszę o pomoc, przy mocnym skręcaniu czy to w prawo czy lewo na drugim biegu słychać turkotanie w przednim zawieszeniu, nie zawsze sporadycznie (ch...nie mnie denerwuje) Byłem u mechanika stwierdził że nie ma żadnych luzów, poprawił blachę osłony termicznej silnika ponoć była luźna. Ale dalej przy skręcaniu słychać terkot. Sprawdzałem na parkingu jeździłem i wkoło na pierwszym biegu to nie słychać terkotu tylko słychać przy większych prędkościach(tzn na 2 lub 3 biegu). Mechanik stwierdził że mogę jeździć nie zagraża to mojemu bezpieczeństwu. Regulamin pkt. 5.10 - Caps Lock Po co zakładasz dwa takie same tematy i dodatkowo z kapesem? P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Polecam sprawdzenie łączników stabilizatora. Kiedyś miałem podobnie i mechanik też nic nie znalazł za pierwszym razem. Po gruntownym szukaniu usterki okazało się, że jeden łącznik jest do wymiany, a stukał tylko w jednej określonej pozycji. Z zewnątrz nie było widać oznak uszkodzenia. Wysłane z mojego Tab2A7-10F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciu1975 Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) dziękuje za informacje podpowiem mechanikowi, o tym stabilizatorze. A jaki jest koszt wymiany łącznika stabilizatora? Edytowane 7 Maja 2017 przez mieciu1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Jeśli to faktycznie łącznik drążka stabilizatora to w 100 zł powinno się zamknąć. Kupowałem sam za 40-70 zł / szt. w zależności od producenta + wymiana 30 zł u znajomego mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciu1975 Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 (edytowane) wymieniłem łączniki stabilizatora i dalej mam terkotanie przy skręcaniu, może może to przegub ale sprawdzałem go wydaje się być bobry, chyba wymiennie tuleje łożyskowe amortyzatora. Edytowane 15 Lipca 2017 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 A brałeś mechanika na przejażdżkę? Mój zawsze jeździł ze mną i słuchał jak nie był w stanie zdefiniować usterki z podnośnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciu1975 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Stuków w zawieszeniu już nie ma okazało się, że to były przeguby. Ale najciekawsze, że mam silnik 1.5 dci a przeguby pasowały od silnika 1.6 a od 1.5 dci nie pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mary22 Opublikowano 8 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Witam, mam podobne stuki przy skręcaniu, diagnosta na przeglądzie stwierdził że są luzy na sworzniu prawego wahacza. Dziwi mnie to, bo sworzeń był wymieniony 2 miesiące temu i wstawiłem sworzeń od TRW. Chciałbym to sprawdzić samemu, proszę o pomoc w jaki to sposób mogę zrobić w garażowych warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi