Alvi Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) Witam, niedawno bo ok. 1,5 miesiąca temu w mojej Megane II 1.9 DCi została wymieniona maglownica na nową. Wcześniejsza była już wytrzaskana i posiadała duże luzy co też przenosiło się na wszelkie dziury w drodze itd. Niestety od dwóch dni z układu wydobywa się dosłownie strzelanie podczas skręcania w prawo i w lewo. Strzał pojedynczy lub podwójny mają miejsce w ostatnim z obrotów w kierownicy. Samochód został podniesiony do góry i sprawdzony bez obciążenia własną masą. Od maglownicy zostały rozłączone koła i końcówki i niestety przy kręceniu kierownicą z samą już tylko maglownicą strzelanie nadal następuje. Na krzyżaku również brak luzu. Co może być nie tak? Czy trafiła się nowa maglownica z jakąś wadą? Oczywiście posiada gwarancje i nie ma problemu z wymianą ale czy jest to możliwe by po tak krótkim czasie było coś nie tak? Przeszukałem tematy na forum ale nie znalazłem nic podobnego. Pozdrawiam. Dodano: 21 maj 2017 - 14:36 Jakieś rozwiązania? Edytowane 19 Maja 2017 przez Alvi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Może trafiła się wadliwa albo coś źle poskładali. Masz gwarancję to nad czym się zastanawiasz Jedź na naprawę i się dowiesz czemu strzela. Oczywiście napisz potem co się stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narky Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Moim zdaniem stukanie zależy od czegoś innego. Wiadomo jak wyglada maglownica. Na tych wypustach w które wkręca się drążki są plastikowe odbojniki, one są odpowiedzialne za stuknięcie podczas maksymalnego skręcania w lewo lub prawo. Robiłem to ostatnio i właśnie pękł mi jeden ten plasticzek i przy skręcaniu w lewo właśnie strzelało/stukało. Plasticzek dorobiłem z rury wody do ogródka :D Wygląda jakby stamtąd była i spełnai zadanie, byleby była odpowiedniej grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alvi Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz Mógłbyś dokładniej sprecyzować bądź pokazać na zdjęciu o jaką plastikową część chodzi? Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 12 Czerwca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi