kriis87 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Witam, jestem posiadaczem 1.4 Renault Megane III COUPE 1.4 TCE, samochód kupiony w salonie w lipcu 2010. Aktualnie na liczniku mam 50.000km. Co należy wymienić po 7 latach użytkowania? Czy mogą Panowie doradzić jakie opony całoroczne warto kupić? Rozmiar. 17" 205/50 Nie zamierzam w kolejnych latach robić wiecej niż 5-6 tys. km rocznie. Nie wiem na ile mogę polegać na testach. W teście ADAC w czołówce są dwa modele dla 16".. Michelin CrossClimate oraz Vredestein Quadrac 5 Edytowane 12 Czerwca 2017 przez kriis87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ol14 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Kupiłbym całoroczne (tzw. klasy premium), gdybym zamierzał jeździć tylko po mieście i okolicach. Natomiast jeśli ten mały przebieg byłby od czasu do czasu z większymi prędkościami i w trudniejszych warunkach pogodowych, to preferowałbym jednak osobno zimowe i letnie. Druga sprawa to hałas w lecie. Przypuszczam,że całoroczne są głośniejsze niż letnie. To są moje wywody teoretyczno-towarzyskie, bo sam zawsze zmieniam gumy na wiosnę i na jesień w każdym użytkowanym samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi