cinek58 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Witam, wiem ze tematów odnoście 3 swiatła stop w MII ph1 Grantour było kilka ale w zadnym nie ma odpowiedzi na pytanie które mnie nurtuje. Poszukuję schematu albo informacji skąd 3 światło stop jest zasilane. Chcę pociągnąć nowe kable i by ułatwić sobie robotę chciałbym wiedzieć skąd i którędy idzie zasilanie do stopu w klapie ( kombi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 W dziale download masz do pobrania schematy elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek58 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 fajnie , pieknie szefie ale puki co widzę tam same schematy do wersji HB to po 1 primo, a 2 primo to schemat kończy się na przejsciu z klapy do kabiny i nie widać z nich czy 3 stop zasilany jest z lewego stopu czy ma oddzielne , niezależne zasilanie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Widocznie zły plik ściągnąłeś. Jest dużo schematów w zależności od rocznika i wersji. Pościągaj kilka, a znajdziesz właściwy np ten: 0171.pdf. Jak widzisz trzeci stop (639) zasilany jest wspólnie z bocznymi lampami, a przewód idzie od kostki R2 (pod fotelem kierowcy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek58 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 taki schemat nic mi nie mówi ( wykształcenie mechaniczne) ... myslalem o schemacie auta z pokazanym rozprowadzeniem wiązki :) ale dzieki Dodano: 27 cze 2017 - 15:40 ps. a powiedz mi jeszcze dobry człowieku ... E65A-K1 gdzie to może się znajdowac Dodano: 27 cze 2017 - 16:13 Musze rozpracować ten punkt by między nim a peszlem złapać sprawny kabel prądowy i od niego az do lampy pociągnąć nowy ... to samo z masą ... jest tam na schemacie ładnie zaznaczone ze ma wspólną masę z lewym ale z tych schematów nie widać gdzie ona jest podłapana z karoserii :) czyli.. wszystko widać ale nic nie widać i i tak trzeba w ciemno rozbroić bok auta by dojśc do miejsca E65A-K1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Tutaj masz gdzie są masy i co jak idzie S24.pdf S23.pdf(Tylko tam gdzie idzie do R13 to tam jest R2) S22.pdf E65A-K1 jest to łączenie trzech kabli musi być zaraz przy kostce R2 (pod siedzeniem) ponieważ jeden przewód idzie wiązką na prawą stronę samochodu, a dwa pozostałe (3 stop i lewy stop) idzie wiązką po lewej stronie. Edytowane 27 Czerwca 2017 przez mireczek01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek58 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Dzięki wielkie za mega pomoc :) juz wszytsko jasne i teraz musze to "przenieść" na praktykę czyli odkopać przewody w aucie, i zrobic nowego bypasa do 3 stopu ... swoją drogą to trochę namotali z tymi wiązkami ... jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc :) nowa masa , nowy kabel prądowy i 3 stop wróci do żywych :D dzięki Dodano: 27 cze 2017 - 22:40 ps. informacja o tym gdzie w bagazniku jest podpinana masa przyda się do innych celów :) np. dorobienie gniazda zapalniczki w bagazniku tudzież na tylne kanapy :D i inne cuda :D Dodano: 28 cze 2017 - 19:04 dotarłem do wiązki przy tylnym lewym światełku, tam gdzie odchodzą kabelki do lewego STOPu. Wiem że do 3 stopu kabel zasilający ma kolor brązowy i tu zaczynają się schody bo brązowe kabelki są dwa...i jak wyczaić który to ten?? . Ciąć obydwa i zobaczyć w którym będzie zasilanie po wcisnieciu stopu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Wcisnąć szpilkę przez izolację i będziesz wiedział ,który to jest kabel bez cięcia wiązki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi