kaldach Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 W mojej MIII w zakresie obrotów 1500 - 2500 słychać wewnątrz samochodu po stronie pasażera dziwny odgłos, który można opisać jak "terkotanie". Co ciekawe dzieje się to tylko po nagrzaniu silnika. Odgłos ten pojawia się głównie przy przyśpieszaniu, jednakże bywa także słyszalny przy schodzeniu z obrotów w zakresie jak powyżej. Zastanawiam się co to może być - poduszka? Ósemka? Wtryski?. Dodam, że jest to silnik 105km na wtrysku Siemensa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Trzeba przyjrzeć się wtryskom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaldach Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Póki co przyjrzałem się im Clipem i korekty są raczej wyrównane.Mieszczą się w granicach 0,98-1,04 na zimnym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Poczytaj;test przelewowy renault 1.9 dci wtrysk Wyłączając wtryski kolejno, na pracującym silniku, można określić wstępnie ich stan. W mojej MIII w zakresie obrotów 1500 - 2500 słychać wewnątrz samochodu po stronie pasażera dziwny odgłos, który można opisać jak "terkotanie". Zobacz również na napęd pasków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) słychać wewnątrz samochodu po stronie pasażera dziwny odgłos, który można opisać jak "terkotanie" u mnie (w MII 1.5 dci) podobne objawy oznaczały kończące się sprzęgiełko alternatora Edytowane 10 Lipca 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaldach Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Ale działo Ci się to tylko na ciepłym silniku? Regulamin pkt. 5.9, 5.13 - Prezes Edytowane 10 Lipca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) Jak zacząłem to słyszeć silnik był rozgrzany, później raczej bez różnicy. Ogólnie to terkotanie było trochę zagłuszane przez silnik i obroty. Na wolnych obrotach na początku prawie nie słyszalne. Nawet jeśli to nie sprzęgiełko to lepiej sprawdzić zawczasu bo jak się zatrze, stanie i pasek strzeli to... kaplica. Tym bardziej, że jak piszesz dźwięk jest od strony pasażera, a to właśnie tam jest alternator. Edytowane 10 Lipca 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi