m.owczarek91 Opublikowano 4 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Witajcie! 500 km. minęło od wymiany silnika w moim Renault Megane II 1.5 Dci. Wymieniany był słupek silnika. Wszystkie uszczelki, rozrząd itp. były zakładane nowe. Zauważyłem, że autko mi kopci podczas jazdy niebiesko szarym dymem. Skoro podczas wymiany wymieniał wszystko co konieczne to nic nie powinno się dziać. Czy tutaj zawinił mechanik, który skosił jak za zborze za robociznę (1200) czy kupiłem silnik z wadą? Co tam może być nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 4 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Jaka moc , który rok produkcji ?? Może coś więcej o usterce, co było powodem wymiany ? Czy ubywa oleju ??? Czy była robiona głowica ? ( zawory , uszczelniacze zaworów, luzy zaworowe ) Czy sprawdzono ; - zawór odmy olejowej? - magistrale olejową turbiny ? - turbinę ? - ciśnienie oleju na gorącym silniku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 4 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Dużo może być przyczyn kopcenia. Turbina, pierścienie itp. Skoro głowica była rozebrana, wymienione zostały pierścienie profilaktycznie (niewielki koszt) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi