Vargas Opublikowano 10 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 (edytowane) Od jakiegoś czasu zauważyłem, że na stacjach PB są sprzedawane takie naboje http://cleanlpg.pl koszt to 30-32zł i starcza na 10-15 tankowań LPG Mam zamiar spróbować gdyż nie jest to jakiś wygórowany koszt a może zwolnić zużycie czegoś tam w silniku Próbował ktoś z was tego specyfiku? lub czegoś na podobę ? Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Tu jeszcze takie coś: http://paliwa.pl/strona-startowa/archiw ... wicz-z-dlg i takie coś http://gazeo.pl/wiadomosci/Branza-LPG-na-Stacji-Paliw-2016,wiadomosc,9327.html Edytowane 10 Września 2017 przez Vargas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 ale bzdury "Jak wykazano w badaniach oraz praktyce cleanLPG skutecznie wypełnia oba zadania tj. czyści instalacje gazową i smaruje elementy silnika, w szczególności zawory." nawet lubryfikacja nie smaruje zaworów wydechowych.... "CleanLPG wzbudzał żywe zainteresowanie operatorów stacji paliwowych, którzy widzą nową szansę na rozwój biznesu LPG." przecież to branża producentów sprzętu się powinna zainteresować a nie stacje. a to najlepsze: "Jak zapewnia przedstawiciel producenta CleanLPG oprócz czyszczenia instalacji gazowej przyczynia się także do obniżenia średniego zużycia autogazu w samochodzie. " no pewnie, a co ma powiedzieć skoro chce sprzedać? może jeszcze magnetyzer w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Ja słyszałem, że jak jeździsz z cleanLPG to obiad smakuje lepiej. Kolejna bzdura służąca wyciąganiu kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 11 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Dla zabicia swojej ciekawości jedną dawkę kupiłem W sumie można to porównać do tych dodatków-uszlachetniaczy co dolewa się do benzyny. Wszędzie jedna ściema. No chyba, że wypowie się producent z centrali LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 5 godzin temu, Vargas napisał: W sumie można to porównać do tych dodatków-uszlachetniaczy co dolewa się do benzyny. Chyba nie do końca. Lpg i benzyna różnią się stanem skupienia przy wtryskiwaniu. Przy Lpg gaz powinien być w stanie lotnym i tak jest wtryskiwany do kolektora dolotwego. Benzyna z kolei jest rozpylana przez wtryskiwacze ale przez nie przechodzi w stanie ciekłym i jakieś tam dodatki mogą te wtryskiwacze co nieco przepłukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi