damiano626 Opublikowano 12 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Witam, ostatnio w mojej megance zauważyłem coś dziwnego/niepokojącego. Mianowicie, gdy wrzucam drugi bieg, w momencie wbijania go słychać stuknięcie. jest to pojedynczy dźwięk. Dziwne dla mnie było to, że nie dzieje się to w momencie puszczania sprzęgła, tylko gdy sprzęgło jest wciśnięte i wbijam bieg. Czy szanowni forumowicze spotkali się z czymś takim? Co może dawać taki objaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jar_khaos Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Odświeżam temat. U mnie słychać dwa głuche stuknięcia przy samym momencie wciśnięcia sprzęgła zmieniając bieg 1-2, 2-3. Jak to robię łagodnie to nie słychać żadnych dźwięków. Zauważyłem też przy zmianie kół że poszła lewa osłona amortyzatora i lata luźno, może stąd ten dźwięk, przy odsprzęglaniu ruszy amortyzatorem i guma lata. Jak wymienię to dam znać czy to pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jar_khaos Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Wymiana osłony amortyzatora pomogła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi