Wojo_78 Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Witam. Mam taki problem : Jakiś czas temu nie włączał mi się wentylator na chłodnicy, mimo wysokiej temperatury na wskaźniku . U mechanika wymienili mi czujnik ten na bloku, pomogło jak ręką odjął . Za każdym razem jak w korku stałem i się temperatura podnosiła to się włączał wentylator, jak spadła to się wyłączał . Po 2 tygodniach od wymiany czujnika, wentylator startuje razem z zapaleniem silnika i dopiero parę minut po zgaszeniu auta wiatrak staje, mimo że praca silnika trwała tylko 2 sekundy dosłownie, gdzie silnik nawet nie miał prawa się w ogóle nagrzać. Co może być przyczyną , w którą stronę iść szukając błędu czym się sugerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Czujnik steruje przekaźnikiem do włączenia wentylatora. Zwarte styki na nim i wtedy włącza i wyłącza BSI, ewentualnie był beznadziejny czujnik, którego bimetal jest zwarty do masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi