Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane 2 DUOLIGHT jak podłączyć ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was serdecznie drodzy forumowicze. Mam megane II po lifcie rocznik 2007 .

I szukaliśmy dziś z kolegą pod maska plusa po zapłonie, żeby podłączyć światła led duolight w miejsce oryginalnych halogenów. 

Namęczyliśmy się z montażem trochę, ale jest już wszystko ok :-).  Tylko nie wiemy, gdzie pod maska znaleźć ten plus po zapłonie ???

Proszę o pomoc 

W późniejszym czasie wstawię real foto :-)

Zdjęcia poniżej :rolleyes:  Odkręciliśmy tą osłonę plastikowa, lecz dalej nie wiemy jak dostać się do tych bezpieczników pod spodem :mad:

meg0.jpg

meg1.jpg

meg2.jpg

Edytowane przez megane2828

Czesc tez mialem podobna sytuacje.

Probowalem ta skrzynke bezpieczników wymontowac ale nie dalem rady.

Bez wyjecia akumulatora i oslony oraz odpiecia komputera nie wyciagniesz tego bo blokuje oslona akumulatora.

trza odkrecic 4 sruby od oslony akumulatora i wtedy mozesz probowac to wyjac .

Ja niestety w serwisie musialem zlecic wykonanie tej uslugi :-(

• 2 tygodnie później...

Witam ponownie otóż dziś miałem chwilkę czasu i zamontowałem te światła i problem z głowy <piwko>

Trzeba się podpiąć do jednego z kabelków do skrzynki bezpieczników ja to zrobiłem i działa tak, że  ja zapale silnik, to światła się świeca :applause:

Trzeba odkręcić 3 śruby od obudowy akumulatora i odłączyć wtyczki od komputera potem dwie śruby jedna od komputera druga od obudowy akumulatora.

Wyjąć komputer i odchylić obudowę i wtedy można wyjąć tą skrzynkę bezpieczników ^^

Trochę nam zeszło jakieś 2h, ale były drobne problemy techniczne... :!:

Edytowane przez megane2828

• 10 miesięcy temu...

Ja już trzeci raz próbuję i nie daję rady. Odkręcam akumulator, obudowę wraz z komputerem i obudowę z bezpieczników. Widzę to co na zdjęciach pokazał w pierwszym poście megane2828. Ostatnio odkręciłem kluczem 13 tą śrubę co jest przykręcony gruby czerwony przewód zasilający, ale nie chciała wyjść ta szufladka. Czy ktoś to próbował już wyciągnąć?

Odważyłem się dzisiaj i udało się wyciągnąć. Dużo roboty, ale w razie czego na drodze lepiej być już po tych przejściach. Po kolei: odkręcamy klemy od akumulatora (kluczem 10). Odkręcamy stopę akumulatora (13). Wyciągamy akumulator. Odkręcamy podstawę (3 x torx 30), i jedna śruba na klucz 10. Odkręcamy śrubę trzymającą komptuer do podstawy akumulatora (klucz 8). Od komputera odlączamy trzy elektryczne wtyczki. Wyciągamy komputer i podstawę akumulatora. Kable idą na bok. Górną obudowę bezpieczników odkręcamy 2 x Torx 30. I zawsze do tego momentu dochodziłem, bo bałem się. Ale... Teraz odkładamy na bok białą złączkę elektryczną. Odkręcamy kluczem 13 czerwony gruby przewód. I mocno, zdecydowanie acz delikatnie ciągnięmy szufladkę. Wychodzi bez łaski. Obracamy szufladkę (półkę) i mamy bezpieczniki na wierzchu.  Tu nie ma zatrzasków jak w wersji PH I. Ja sprawdzałem bezpiecznik nr 1 bo nie mam tempomatu i świeci mi się kontrolka ESP. Niestety bezpiecznik był dobry. Muszę szukać dalej przyczyny.