luka1253 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Witam serdecznie mam taki problem, posiadam megane 1.4 16v 2002rok. Zauważyłam wzrost odczuwalny wzrost spalania, i stąd padło aby pomierzyc sonde, i tak pierwsza sonda przed katem faluje między 0,1-0,9. Sonda za katem prawidłowo zalacza się po osiągnięciu 90stopni ale waha się między 0,4-1,2v pare sekund utrzymuje się między 1,0-1,2. Moje pytanie brzmi czy to prawidłowe wahania? komputer błędów sondy nie wykazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Za katem powinna mieć 0.1- 1.0 V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka1253 Opublikowano 26 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Czyli sonda do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Sondy pracują OK . Sonda za katalizatorem powinna wskazywać napięcie 0,7 – 0,8 V , gdy sprawny jest katalizator Im bardziej druga sonda faluje tym bardziej wskazuje na zużyty katalizator. Masz dużo jazd po mieście , jazd krótkich ?? Lejesz właściwe paliwo ?? Warto parę razy przegonić porządnie furę na wysokich obrotach aby " przepalić " katalizator . Sprawdzić wyniki u kumatego mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi