Rabcio Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Witam Ostatnio na wiosennym przeglądzie wykryli mi uszkodzenie zaworu EGR nagary gromadzą się w kolektorze i jest spadek mocy do tego jeszcze auto strasznie kopci... Moje pytanie: Czy przez uszkodzony zawór EGR może wzrosnąć spalanie ? Obecnie przy naprawdę ekonomicznej jeździe auto pali mi 8.9l/100Km w mieście :( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Jasne,że tak i radziłbym jeszcze w tym wypadku jak wyczyścisz zawór(oby nie trzeba wymieniać)wymienić filtr powietrza. A czy nie bierze Ci oleju? Jak coś to wal na PW . Chętnie pomogę bo przerabiałem to u siebie!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelolsztyn Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 w olsztynie za 100 zl czyszcza zawor (zabawa w kominiarza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi