Rymek Opublikowano 20 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Witam, czy ktoś mógłby zweryfikować stan ścieżek pedału gazu w megane II, zajrzałem profilaktycznie przy okazji innej roboty. Druga sprawa to jak wciskam pedał gazu do końca (fot1) to mam możliwość jeszcze trochę go wcisnąć omijając pewien opór. Wówczas położenie szczotek jest bardzo bliskie końcówce ścieżek jak pokazuje zdjęcie (fot2). Czy jest tam jeszcze jakiś mechanizm tzn potencjometr? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Ten dodatkowy opór to tak jakby włącznik bezpieczeństwa. Wyłącza ogranicznik prędkości gdy nagle trzeba przyśpieszyć. Oczywiście działa tylko podczas jazdy z włączonym ogranicznikiem prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Ale coś się z pedałem dzieje? Masz przerwy przy wciskaniu? Bo jeśli nic nie masz to niepotrzebnie go rozklejałeś (o ile dobrze pamiętam to klejony jest ten dekielek). U mnie w SCII była przerwa w okolicach 2 kRPM i zmieniałem pedała. Zastanawiało mnie skąd ta przerwa, bo co prawda bardzo często jeździłem w tym zakresie obrotów, ale w zdecydowanej większości z udziałem tempomatu. Więc pedała nie wciskałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rymek Opublikowano 22 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Mój problem opisuje w osobnym temacie, w skrócie auto muli a że miałem pedał wciągnięty to zajrzałem do puszki ze ścieżkami profilaktycznie. Generalnie wygląda to ładnie ale zestanawiałem się czy można to sprawdzić np omomierzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi