piter24 Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Mam problem z megane 2.0 8v, kupiłem samochód po kolizji jako dawce na swapa. Przy zakupie nie działał rozrusznik ale samochód odpalił na pycha. Po zakupie wyciągnąłem rozrusznik przeczyściłem styki i wszystko ładnie działało, przejechałem 300 metrów i po chwili samochód zgasł w czasie jazdy. Od tego momentu nie reaguje na pilota, ani na przełącznik centralnego zamka ze środka. Zamek zdechł. Sprawdziłem bezpieczniki, baterie w pilocie ale dalej nie otwiera. Może ktoś miał podobny problem albo wie co to może być? Ewentualnie czy jest tutaj ktoś kto mógłby ściągnąć immo, bo nie ukrywam że po swapie i tak będzie zbędne no chyba, że uda się to ogarnąć żeby działało poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Może akumulator ma luźna kleme. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter24 Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Niestety ale nie. Silnikiem można normalnie zakręcić, i kręci bardzo ładnie tylko co z tego jak nie zapali bo zamkiem nie mogę odblokować immo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Prawdopodobnie padł immo. W tym modelu znajduje się on w sterowniku silnika. Poszukaj na forum Laguny, trzeba wypalić gumę w miejscu procesora i odciąć stopkę odpowiedzialną za immo. W razie czego skorzystać z ogłoszenia LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter24 Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Czyli immo nie jest powiązane z UCH?Wystarczy zdjąć immo ze sterownika silnika albo dorwać sterownik ze zdjętym immo i powinno odpalić, tak? Ogólnie dzisiaj sprawdziłem pilot (działa). Musiało paść raczej coś co ogólnie steruje zamkiem, bo inaczej to by chociaż otwierał się i zamykał ze środka. Czy mógł tak nagle paść UCH i to w czasie jazdy? I jeśli tak, to jak go można sprawdzić? Coś jeszcze nie będzie działać oprócz zamka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 (edytowane) W systemie otwierania IRD immo było przy sterowniku silnika, jak weszły kluczyki radiowe to immo powędrowało do UCH. O ile dobrze pamiętam immo odcina pompę paliwa i zapłon, tak więc sprawdź czy jest iskra i czy daje paliwo. U mnie w lalce immo padło jak samochód był na warsztacie gdzie wymieniali sworzeń wahacza, ale to długa historia. Na you tube jak wpiszesz "fenix 5 immo of" pojawi się kilka filmików jak się to robi, ale trzeba mieć dodatkowe urządzenie. Na Allegro znajdziesz urządzenia, które nie wymagają wycinania tej gumy, technika poszła do przodu LINK W sumie to bardziej opłacalne niż wysyłanie ECU do rozkodowania, bo takie urządzenie można później odsprzedać. Coś się ruszyło w temacie? Edytowane 1 Grudnia 2017 przez Lionel2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter24 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Niestety ale nie. Będę szukał chyba sterownika bez immo żeby chociaż na chwilę podmienić i wyeliminować inny defekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Próbowałeś wygenerować kod do immo? I uruchomić samochód w trybie awaryjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter24 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Niestety ale zamek całkowicie padł i nawet ze środka nie miałbym jak wbić tego kodu... Natomiast chce kupić sterownik już bez immo tylko zastanawiam się czy są jakieś różnice jeśli oznaczenia na sterownikach się różnią. Ten co chce kupić również pochodzi z megane 2.0 8V i ma taki kod: Siemens S103717101 C HOM7700868299 7700102198 Renault INJ Mój natomiast ma taki: Siemens S113717101 D HOM7700868299 7700102301 Renault INJ BVM/BVA Ktoś może orientuje się czy ten sterownik co chce kupić będzie dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi