xiveris Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Próbowałem uzyskać taką informację w kilku salonach ,jednak nikt nie chciał mi udzielić odpowiedzi. Dlatego pytam Was, może się orientujecie. Planowany jest zakup kolejnej Renówki, jednak chciałbym zakupić razem z samochodem ubezpieczenie OC+AC oraz pakiet przeglądów. Za obecne auto udało mi się uzyskać ubezpieczenie 1% i pakiet przeglądów z gwarancją w korzystnej cenie 1699 na 4 lata (chociaż znajomy mówił, iż jak kupował 2 czy 3 lata temu dostał to gratis). Interesuje mnie czy w cyklu rocznym są okresy(miesiące), kiedy można trafić na dobrą cenę ubezpieczenia i pakietu przeglądów z gwarancją. Obecnie cena nie jest korzystna w porównaniu z tym co było jeszcze miesiąc czy dwa temu. Ponieważ zarówno ubezpieczenie skoczyło z 1 do chyba 4%, oraz ostatnie dnie także koszt pakietów przeglądów i gwarancji mocno poszedł do góry. Nie śpieszy mi się z zakupem auta, a można sporo na tym zaoszczędzić. Nie mam też jeszcze wyrobionej historii AC dlatego w pierwszym roku najkorzystniej było by dla mnie wykupić ubezpieczenie w salonie. Z góry dzięki za pomocne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Z własnego doświadczenia. Po koniec roku auta trochę tanieją ale rośnie za to koszt ubezpieczenia i gwarancji. Po nowym roku sytuacja często jest odwrotna. Co do samego pakietu OC+AC od dealera to w moim przypadku (brak historii ubezpieczenia) to do czwartego roku włącznie ten w salonie był najtańszy. Dopiero teraz (polisa na 5 rok eksploatacji auta) zaśpiewali mi cenę znacznie wyższą (500zł) niż to co u mojego agenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Dnia 21.11.2017 o 13:05, xiveris napisał: Za obecne auto udało mi się uzyskać ubezpieczenie 1% i pakiet przeglądów z gwarancją w korzystnej cenie 1699 na 4 lata A kiedy kupowałeś? Szwagier kupił we wrześniu Captura i też ma ubezpieczenie AC/OC za 1% (900 zł), a pakiet przeglądów, z tym że chyba na 5 lat, za 2000 zł. Wg mnie bardzo przyzwoite warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xiveris Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Na przełomie sierpnia i września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi