jurlich Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Witam na forum, to mój pierwszy post oraz moja pierwsza Renata Aktualnie mieszkam w UK i padło na Renault Megane II 1.5 dci z 2007 roku, samochód w środku zaniedbany ale do ogarnięcia (chyba - jeździłam nim kobieta :)). Czy istnieje jakaś wyszukiwarka po vinie która powie mi, co dokładnie było w niej montowane? Drugie pytanie brzmi tak: czy takie głuche, jednorazowe stuknięcie podczas ruszania na skręconych kołach oznacza, że kończy się przegub? Raczej ma pewno nie odzywa się poducha amortyzatora oraz poducha silnika (nic nie telepie, nic więcej nie puka). Mogę też prosić o podesłanie serwisówki? Widzę, że był zalewany olej 5w/30, może ktoś napisać, jakich płynów i filtrów używać? Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 24 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 1. Od powitań jest odpowiedni dział - ale witamy. 2. VIN 3. Czy stuka podczas kręcenia kierownicą, czy stuka gdy masz stale skręcona np. na maksa kierownicę i ruszasz? 4. Serwisówki są w dziale "pliki". 5. O filtrach i płynach, zwłaszcza do 1,5 znajdziesz pełno tematów - użyj opcji "szukaj". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi