thores Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Witam, Ostatnio co jakiś czas, tak na około sekundę zaswieci się na czerwono dolna część wyświetlacza (ta gdzie normalnie są parametry jazdy). Towarzyszy temu krótki dźwięk. Na razie zdarzało się to gdy silnik był niedogrzany, ale nie całkiem zimny. Pojawi się to raz, góra dwa na trasę ok 20km. Czasem wcale. Nie pozostaje żaden blad/komunikat na desce. Auto jeździ normalnie. Jest to tak krótkie, że nie dopatrzylem się jeszcze co tam próbuje wyświetlić.. Francuz jeden.. Ktoś miał coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 clip ci prawde powie =] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybik Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Może wariuje czujnik zapiętych pasów. U mnie tak się zapala jak Żona odepnie pas w trakcie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorianz Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Mam dokładnie ten sam problem, w tym samym modelu (megane 3, 1.5 dci 95km). Thores udało Ci się zlokalizować przyczynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thores Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Jakiś czas temu byłem na diagnostyce i poza błędem związanym z czujnikiem podciśnienia (jeśli dobrze pamiętam) nic więcej się nie udało ustalić. Pojawia się to na tyle rzadko, że póki co zostawiłem sprawę. W internetach też nie udało mi się nic znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thores Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Mały update - dalej nic nie wiem, ale odkąd jest ciepło (od połowy kwietnia?), nie zdarzyło się to ani razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thores Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Odkopuję jeszcze raz. 'Udało' się w końcu coś zobaczyć na wyświetlaczu, bo tym razem zdarzyło się to piskanie na jakieś 2 sekundy. W momencie, o którym pisałem, pojawia się ikonka stopu i symbol akumalatora. Z samochodem nic ciekawego się nie dzieje i śladu po tym nigdzie nie ma. Jestem dość pewny, że to to samo od czego zacząłem wątek, gdyż jeśli występuje to jest to zawsze zakres temperatur 0-max +10 i bardzo często w tym samym momencie trasy z pracy (po ok 2 km)... Taka sytuacja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi