gunian Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Od jakiegoś czasu słyszę dziwny dźwięk przy wciskaniu sprzęgła, jak wcisnę pedał 3/4 to słyszę pyk . To jest taki dźwięk jak przeskakuję pedał na swoje miejsce, czasami pedał nie powraca do końca, zostaje w połowie drogi. W lipcu wymieniłam na nowe : sprzęgło,tarcze,wysprzęglik z łożyskiem i płyn.Na początku przez 3 miesiące było wszystko ok. Macie pomysł co to może być ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 znalazłem taki temat, może ci pomoże, wynika z tego, że pyknięcie jest normalnym zjawiskiem, natomiast nie wiem dlaczego pedał nie powraca, u mnie też to pykniecie występuje, ale pedał pracuje normalnie w obie strony, może ktoś się jeszcze wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Sprawdź czy nie jest pęknięta sprężyna przy mechaniźmie pedału (u góry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 a co z tym niby czujnikiem, który ma powodować cyknięcia o czym pisano we wskazanym przeze mnie temacie? tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi