Spenser_kotow Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 XXX Dość ogólne pytanie zadam. Ale pilnie potrzebuje odpowiedzi. XXX Co chce kupić: Zastanawiam się nad zakupem Renault fluence 1.6 80,000 tyś. przejechane. 2010r. produkcji I-rej. 2011. XXX Co do wymiany, na najbliższy czas : Rozrząd do wymiany na pewno, i standardy, jak pewnie hamulce, więcej usterek nie słyszałem. XXX Stan obecny bardzo dobry XXX Proszę Państwa, proszę o wypowiedzenie się w tym temacie odnośnie, kosztów exploatacji, o kosztach naprawy (jak wyżej, przykłady). Co standardowo się wymienia lub nadejdą do wymiany (koszta ukryte, jeżeli ktoś miał wtopy). Polecacie czy nie polecacie ? Opinie w internecie są różne. Chętnie zapoznam się z Waszymi przeżyciami z tym autem. Jeżeli mają Państwo chwilę, by wypisać swoje odczucia jazdy konkretnie tym modelem. Bardzo Proszę... XXX Moje obawy są następujące. 1- mało sprzedanych nowych sztuk. 2-zakończenie produkcji 2016r. 3-podobno mało części produkowanych zamiennych, drogie naprawy powyżej 8.000 tyś zł. W przypadku gdy silnik ulegnie uszkodzeniu. XXX XXX Proszę Państwa. Będę wdzięczny za info od kogoś kto się zna. To byłby mój pierwszy Renault. Bardzo mi się podoba. Ale .... XXX Zapraszam do dyskusji. XXX Co jest ciężkie w tym aucie ? Co niemożliwe do wymiany ? Co najbardziej kosztowne ? Każdy kto użytkował to auto, dość długo, zapraszam do udzielania się. Czy warto je kupić, czy nie będzie problemu u mechanika (mało aut = droższe naprawy). Bardzo Proszę, chętnie się doradzę.. XXX Polecacie czy trzymać się z daleka ? Dla łatwiejszej analizy. Można porównać go do Renault megane III. Mowa tu głównie o kosztach utrzymania, awariach, a nie komforcie. XXX XXX REGULAMIN pkt. 5.9 Zabrania się nadmiernego i niepotrzebnego stosowania klawisza ENTER...-mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 1) pierwsze słyszę o tak potwornie drogich naprawach w autach z tym silnikiem 2) z wad Fluence o których słyszałem: mniej wygodne fotele niż Megane i brak zamknięcia nawiewów na środku 3) ale za to często ma nawiew na tył 4) kupuj, tankuj - ciesz się jazdą w moim podpisie masz jak wygląda spalanie 1.6 w trójmiejskim ruchu rozrząd już dawno powinien być wymieniony (max 5 lat, a wychodzi że auto już na nim jeździ 7) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi