pbet Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) Witam Kolegów (i Koleżanki). Czy znacie skuteczny sposób na usunięcie wokalu z piosenki? Tylko nie ten z Youtuba o Audacity (rozdzielanie ścieżek, obrót i ustawienie mono) bo daje to bardzo kiepski efekt i zniekształca muzykę. Potrzebuję pomocy dość pilnie bo u żony w szkole dzień babci i dziadka w najbliższy piątek i dobrze by było gdyby dzieciaki śpiewały do podkładu, a nie piosenki. Edytowane 3 Lutego 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 W starej AIWA miałem rewelacyjny playbeck. Ona to pięknie robiła, ale w ubiegłym roku się jej pozbyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Jest trochę darmowych wtyczek VST, które to robią, ale nigdy nie używałem, więc nie wiem jak sobie radzą. Podejrzewam jednak, że dużo lepiej niż sposób na odwracaniem fazy. Tylko nie wiem, czy darmowe DAWy (jak np. Audacity) wspierają VST. Ja bym się nie bawił, tylko poszukał gotowej wersji karaoke piosenki. Jest tego pełno w sieci, zazwyczaj płatne, ale pojedyncze piosenki kosztują jakieś grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Dwie z trzech potrzebnych piosnek już udało mi się odnaleźć w instrumentalu. Trzeciej chyba w tej opcji w necie nie ma i kombinuję. W Audacity można odwracać itp., a jest też efekt Voice Remover, po którym efekt jest tak samo beznadziejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 11 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Sorry za odgrzewanie kotleta, ale natknąłem się dzisiaj przypadkiem na nowe darmowe narzędzie. Może komuś się przyda. Nazywa się Spleeter. Info pod linkiem: https://estradaistudio.pl/mieszanka/31224-spleeter-pozwala-oddzielic-wokal-z-gotowych-utworow https://deezer.io/releasing-spleeter-deezer-r-d-source-separation-engine-2b88985e797e https://github.com/deezer/spleeter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Dzięki za pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchewka Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Generalnie ja jak potrzebuje podkładu to zazwyczaj znajduje gotowe na youtube. Może je ściągnac za pomocą byle jakiego konvertera online. Często są też backingtracki pod gitare czy inne instrumenty. Jako tako wokalu z piosenki nie przypominam sobie bym wycinał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi