GiPSem Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Cześć all. Ostatni przestał mi ładować aku alternator więc wykręciłem go i szczotka do wymiany.(ładował tylko na wysokich obrotach). Czy ktoś zmieniał SAME szczotki bez wymiany regulatora napięcia? Bawić się czy szukać regulatora? Pozdrawiam. Alternator Valeo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Proszę tu są szczegóły http://megane.com.pl/files/file/194-turial-wymiana-regulatora-napiecia-megane-i/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiPSem Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Wymienić wiem jak. Pytam o wymianę samych szczotek. Raczej już chyba opłaca się kupić zregenerowany alternator niż płacić 120zł za regulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Bez problemu wymienisz same szczotki - nie znam Twoich umiejetnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiPSem Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 (edytowane) Lutownica wysterczająca Tylko czy w elektronicznym dobiorę takie szczotki. Edytowane 18 Lutego 2018 przez GiPSem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Tak wystarczy, a szczotki jeśli nie dostaniesz oryginału to dobierzesz coś u producenta w Grudziądzu. Na miejscowe sklepy nie ma co liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiPSem Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 To mam lipę. A co do całego alternatora, to jaki mogę zamontować? (jakiś zamiennik) Mam wsadzony Valeo 7700 422237 A11VI94 75A I czy mogę zamontować więcej niż 75A ? np 80/85? Słyszałem że standardem jest od 80 do 90. Temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi