Skocz do zawartości

1.9 DCI zgasło Fault Iniection

djdanhill

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu wczorajszym po całym dniu jeżdżenia postawiłem auto pod domem - późnym wieczorem miałem kogoś odebrać odpaliłem auto odjechałem od domu 500m i auto zgasło i pojawił się komunikat Fault Injection. Następnego dnia chciałem odpalić auto tylko kręciło i nic. Podjechał znajomy mechanik próbował odpalić na plaka na chwile odpalało i gasło i co chwilę pojawiał się błąd Faul Injection. Paliwo nie zamarzło - sprawdzone (zresztą było raptem - 13stopni)

Auto zaciągnięte do niego na warsztat podstawił regulator na rampie i na pompie paliwowej - Nic to nie dało
Podłączył zewnętrznie pod pompę paliwa dostęp do ropy - Nic to nie dało

Błędy które się pojawiają na zdjęciach.

Ktoś podpowie co to może być ? bo usłyszałem że albo pompa padła albo coś z wtryskami może być

bledy.jpg

20180225_141535_resized.jpg

Temat powinien zostać przeniesiony do ;  M/S II Injection Fault , problem z uruchomieniem .

Prawdopodobnie na odcinku od pompy wysokiego ciśnienia do wtrysków nie ma odpowiednieniego ciśnienia paliwa.

Masz auto u mechanika i On nic nie sugeruje?

Należy zastanowić się gdzie ostatnio tankowałeś paliwo? Jeżeli masz małą ilość paliwa to należy dolać paliwo.

Wymienić filtr paliwa ( mann, knecht, purflux), oraz sprawdzić czujnik ciśnienia oraz czujnik regulacyjny ciśnienia paliwa na szynie paliwowej.