dtokarczyk Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Mam kłopocik z regulacją zasięgu świateł mijania. W mojej RENI (megane 2005) mam xenony i układ samopoziomowania świateł.Po włączeniu świateł mijania układ samopoziomowania ustawi światła na odpowiednim poziomie.Problem polega na tym, że nie przestawia ich później np po tym jak samochód zostanie obciążony z tył samochodu (powinien je obniżyć, a nie robi tego). Byłem w ASO Renault i elektryk sprawdził komputerem co i jak i nie znalazł przyczyny usterki. Komputer wskazywał prawidłowe ustawienie samopoziomowania w momencie kiedy samochód nie było obciążony, gdy został obciążony -światła nie reagowały.Ktoś miał już taki problem?A może wiecie jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 A czy przypadkiem samopoziomowanie nie działa tylko w momencie włączenia świateł, kiedy widać jak ustala sobie pozycję - "machając" wiązką światła góra-dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 dtokarczyk, oba silniczki nie reagują czy tylko jeden :) Podczas odpalania świateł ustaiwają się, a potem nie reagują na obciązenie, czy wogóle przestały się poziomować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Proponuje zrobić test, odłączyć czujnik poziomowania z tyłu i sprawdzić czy wyskoczy błąd oraz czy samopoziomowanie po uruchomieniu świateł działa. Jak wiadomo w tym rozwiązaniu są dwa czujniki z przody i z tyłu, z tym że przedni jest zarządzający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dtokarczyk Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Już stwierdzono usterkę:"zniszczone gniazdo i wtyczka czujników"-zaśniedziałe-całe czujniki do wymiany wraz z wtyczkami. Jeżeli ktoś z Was ma takie czujniki i wtyczki to proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamjac Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 dtokarczyk, dopiero co kupiłem Megi IIph 2 jak czytam o wymianie świateł i problemami z ich poziomowaniem to mnie to przeraża. Jaką masz wersję Megi? Moja to podstawowa i zastanawiam się czy też ma samopoziomowanie świateł. Pozdrawiam i proszę o odpis. Jacek :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Moja to podstawowa i zastanawiam się czy też ma samopoziomowanie świateł.jeżeli nie masz Xenonu to nie masz samopoziomowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi