iloneczka133 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Hej, Jestem tu świeżą więc proszę o wyrozumiałość. Od razu zaznaczam że nie znalazłam na forum opisanej takiej przypadłości jak ja mam. Wczoraj coś wydarzyło mi się z przednią szyba od strony kierowcy. W momencie gdy chciałam ja zamknąć zaczęła zamykać mi się stopniowo - wiem że w renault czasem się tak zdarza i trzeba ją na nowo zaprogramować ale to nic nie dało. Nawet wieczorem odczepiłam akumulator bo myślałam że może to coś da ale też nic. Na dodatek w momencie odsuwania i zamykania jej cos pika w samochodzie i pojawia się dzwięk zamykania drzwi z karty. Tak jakby miały się zamknąć, a mimo wszystko nadal są otwarte. I tak do samego końca, gdy tą szybę zamykam to pojawia się piszczenie i ten dźwięk zamykanego auta. Pozostałe szyby działaja bez zażutów. Mieliście może taki przypadek? Co zrobić? REGULAMIN pkt. 5.6 Literki PL-mireczek01 Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez iloneczka133 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Linka z bębnem zwijacza do wymiany. Jest pewnie postrzępiona i zacina się. Silnik jest wtedy przeciążony i powstaje spadek napięcia w instalacji ( anomalia w działaniu UCH ). Sterownik silnika podnośnika szyby przełącza swój stan i należy uważać, żeby go nie uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MechanikAmator Opublikowano 1 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Dużo osób ma problemy z modułem podnośnika szyb, gdy temperatura idzie w górę. Trzeba rozebrać zobaczyć co się tam dzieje. Ale ja bym stawiał właśnie na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi