jm744 Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Witam wszystkich Od pewnego czasu nie działa mi tempomat .Po włączeniu przycisku tempomatu pojawia się komunikat-skontroluj regulator prędkości. Niedawno przez przypadek zauważyłem iż gdy włączę przycisk tempomatu i zacznę skręcać powoli kierownicą w prawo komunikat gaśnie oraz po wyłączeniu przycisku tempomatu i włączeniu go z powrotem zapala się zielona kontrolka tempomatu czyli tak jak by działał jednak gdy skręcenie kierownicą do poprzedniego położenia komunikat- skontroluj regulator prędkości powraca. Powiedzcie co może być uszkodzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Prawdo podobnie taśma uszkodzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jm744 Opublikowano 24 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Jaki jest koszt takiej taśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 (edytowane) Jest to do ogarnięcia we własnym zakresie ,ale najlepiej przejrzyj temat na forum o taśmach w kierownicy i na pewno znajdziesz odpowiedź . Edytowane 24 Maja 2018 przez pit-men Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jm744 Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Tempomat działa . Uszkodzona była taśma-kupiłem używkę. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kultom Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Witam, jestem tu pierwszy raz więc proszę o wybaczenie gdybym robił coś nie tak. Mam kłopot z tempomatem - regulatorem prędkości. Dwa tygodnie temu oddałem auto do fachowca od klimatyzacji ( z prawej strony chłodziła a z lewej nie ). Mechanik stwierdził, że była pusta (dziwne) i nabił, na razie działa ok. Po kilku dniach zauważyłem, że przycisk tempomatu jest wciśnięty a system nie działa. Próbowałem kilkakrotnie go załączać i nic. Zadzwoniłem do gościa naprawiającego klimę czy mógł coś rozłączyć. Stwierdził, że nic nie grzebał. Dla mnie dziwny zbieg okoliczności, ale w sumie dawno nie używałem więc może już nie działało jakiś czas. Gdyby ktoś miał pomysł gdzie może leżeć problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi