laser15 Opublikowano 1 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Witam, ostatnio wymieniłem kompresor klimatyzacji oraz napełniłem układ czynnikiem. Klimatyzacja działa poprawnie, jednak gdy jest wyłączona słychać metaliczne brzęczenie z okolicy kompresora. Dodam, że przy włączonej klimatyzacji problem ten ustępuje. Co może być przyczyną tej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 1 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Miałem tak samo, jak była wyłączona to dzwoniła. Okazało się że łożysko koła pasowego klimy było zużyte. Jak włączyłeś klimę to cewka blokowała koło pasowe i "kasowała luz", dlatego przestawało dzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laser15 Opublikowano 4 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Czy jazda z takim defektem może jakość bardziej uszkodzić układ klimatyzacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laser15 Opublikowano 8 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 8 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Zależy jak długo będziesz jeździł. Osobiście jeździłem długo, ale z bardzo małymi dziennymi przebiegami. Gorzej jak to nie jest samo łożysko, tylko wyrobiło się samo mocowanie łożyska, czyli odlew na które zakładane jest łożysko (znam taki przypadek) i wtedy może być potrzebna wymiana kompresora ze względu na wyrobione "łoże" łożyska. W przypadku którym znam, obyło się bez wymiany, ale łożysko ze względu na duże luzy na mocowaniu, klejono na specjalny klej do łożysk i na razie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi