tharule1 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Witam wszystkich bardzo serdecznie Skompletowałem już cały sprzęt car - audio do mojego scenica - wzmacniacz infinity 4x111 w RMS - sub - JBL gto 1502 - przednie głośniki infinity 505cs 75RMS - radio sony cdx f7700 zastanawiam się czy fabrycznie zamontowane tweeterki dadzą radę pod takim zestawem, czy inwestować w coś lepszego (może macie zestawy na fabrycznych tweeterach?) jeśli nie bedzie to działało to 2 pytanie- co polecacie? czy każdy tweeter pasuje w miejsce fabrycznych? zdemontowałem te fabryczne i widze ze to blaupunkty, pogłośniłem radio tak, że przody już charczały, a tweetery "w miarę" dobrze jeszcze grały, zastanawiam się czy nie będą psuć efekty przy naprawdę mocnym sprzęcie. a tak btw czy jest ktoś z okolic OLEŚNICY w/dolnośląskie, może z Wrocławia kto podjął by się montażu? oferty proszę na prv. z góry dziekuje za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 nie zapominaj o porządnym wygłuszeniu drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 tharule1, generalnie jak zmontujesz już zestaw w samochodzie to dopiero podejmuj decyzje co do tweeterów, jeżeli będą trzeszczeć to trzeba je wymienić bo w pewnych zakresach muzy będą psuć efekt dobrego nagłośnienia. Pamiętaj że dużą role w sprzecie audio grają połączenia tego sprzętu - nie żałuj paru złotówek na porządne kable - zarówno sygnałowe jak i zasilania wzmacniacza. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tharule1 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 no witam zalozylem juz zestaw (zmianie uległo jedynie radio - też sony ale model mex - 1gp) gra rewelacyjnie i to na oryginalnych tweeterach - nawet jak podkrece soprany na maxa to nie slychac charczenia... gra super, nie spodziewalem sie ze taki bedzie efekt! Piok - masz racje, juz wczesniej znajomy mi radzil zeby wygluszac, bo renówki maja cienka blache podobno, ja nie wierzylem, zalozylem bez wygluszenia (glownie dlatego, że jak wspominałem wyżej, nie wierzylem że będzie tak głośno łupać) i wiem ze kolejnym krokiem bedzie wygluszanie drzwi, stojąc na zewnątrz mam wrażenie ze z drzwi słychac identycznie muzę, jak z domowych głośników z wierzy ... :) pozdrawiam i dzięki za opinię. p.s. jeśli ktoś chciałby namiary na dobrego i niedrogiego montera w oleśnicy zapraszam na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi