Dajducz Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Witam, Od pewnego czasu zauważyłem że opony letnie Toyo Proxes zaczynają być coraz to głośniejsze. Prawdopodobnie znalazłem problem, i widzę że tylne opony są dosyć dziwnie ścięte od strony zewnętrznej. Chciałbym wyeliminować ten problem zanim kupię nowe opony. Czy w Megane III Coupe ustawia się geometrie tylnego zawieszenia? Czy w MIII też występuje problem z tylną belką jak np. w Peugocie 206 ? Dodam że samochód ma przejechane 270 tys i jeszcze oryginalne amorki wraz z sprężynami, na przeglądzie wyszło że są jeszcze ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barto Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Dajducz, powodów może być wiele: 1. ciśnienie w oponach 2. ważenie kół 3. geometria - na pewno do sprawdzenia wg mnie 4. ewentualne problemy z belką - chodź w MII z takimi sie nie spotkałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dajducz Opublikowano 22 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Ciśnienie jest ok, dosyć często sprawdzam. Wyważenia nie sprawdzałem od poprzedniego sezonu. Właśnie nigdzie nie napotkałem się na informacje odnośnie problemów z belką w MIII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi