radekmale Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Witam. Otóż mam problem z silniczkiem bagażnika odpowiadającym za jego zamykanie. Sam silniczek jest sprawny, gdyż kreci się dwie strony czyli nie jest uszkodzony, gdy demontuje i trzymam koło zębate to wszystko działa jak należy do momentu kiedy zamontuje wszystko na swoim miejscu i podłączam to wtedy zamek działa np. 2 razy i cos się blokuje i przestaje chodzić ale czuć, że sam silniczek chce kręcić . Gdy demontuje ponownie wszystko zauważyłem, że koło zębate jak gdyby wychodzi i moim zdaniem wtedy się wszystko blokuje. I teraz mam 2 przypuszczenia odnośnie uszkodzenia. Czy ząbek blokady jest zjechany czy całe koło zębate nie powinno trzymać się w taki sposób bym nie mógł go wyciągnąć z elementu? Proszę o jakąś podpowiedż gdyż nie wiem czy kupować nowy kompletny silniczek czy jakoś zregenerować część którą posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 A czy przypadkiem koło nie podnosi się za bardzo do góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekmale Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Tak, wydaje ze wypycha go do góry i nie wiem co jest powodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Tam na końcu osi kiedyś był haczyk - dobierz z góry podkładkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekmale Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Nie bardzo rozumiem...możesz mi to rozwinąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zlikwidować luz zębatki napędzającej zamek, żeby cięgno nie wyskakiwało z prowadnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekmale Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Tak tak to zrozumiałem ale jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Blokować oś od strony przeciwnej. Miałem podobny przypadek wiele lat temu i obyło się bez kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekmale Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Czyli mam zalozyc podklade od strony zewnętrznej zebatki i po prostu zamontować silniczek na miejscu? REGULAMIN 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi